Penang Hill

Penag hill

Penang Hill, också känd som Bukit Bendera på malajiska, är en av de mest eftertraktade turistdestinationerna i Malaysia. Denna natursköna kulle ser över staden George Town och är känd för sin hisnande utsikt över ön Penang och det närliggande fastlandet.

För att nå toppen av Penang Hill kan besökare ta Penang Hills ikoniska tåg. Detta historiska tåg har varit i drift sedan 1923 och erbjuder en unik och nostalgisk resa upp till höjden. Tåget klättrar brant upp längs kullen och ger besökare en fantastisk utsikt över den gröna skogen och staden nedanför. När man väl nått toppen, kommer besökarna att belönas med en imponerande utsikt över staden, havet och de omgivande bergen.

Penang Hill: Historia, Kultur och Natur

Förutom de hisnande vyerna, är denna sevärdighet också känt för sin rika historia och kultur. Besökare kan utforska en rad sevärdheter på toppen av kullen. En av dessa är den ikoniska Bel Retiro, som en gång var det formella residenset för guvernören av Penang. Idag har Bel Retiro förvandlats till en restaurang och fik, där besökare kan avnjuta både mat och dryck samtidigt som de njuter av den vackra utsikten över George Town och det omgivande landskapet.

På toppen av kullen finns också flera tempel och kyrkor att utforska. Ett av dessa är St. George’s Church, som räknas som en av de äldsta anglikanska kyrkorna i Sydostasien.

För att uppleva den naturliga skönheten på Penang Hill kan besökare ta en promenad längs någon av de vandringsleder som finns tillgängliga på toppen. Där kan de njuta av en promenad genom den tättbefolkade skogen och upptäcka det rika djurlivet på ön. Det finns chans att få syn på fascinerande djur som tukaner, apor och olika ormarter som lever i området.

När det gäller mat är Penang Hill också känt för sina kulinariska läckerheter. Besökare kan njuta av färska marina skaldjur och andra delikatesser från några av de lokala restaurangerna och matstånden. Populära rätter att prova inkluderar nasi lemak, laksa och char kway teow. Penang Hill är en destination som är väl värd ett besök för besökare som söker en avkopplande och naturskön upplevelse.

Du kanske också gillar…